Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ oyunu Van’da kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, "Bugün bu sandıklarda Türkiye'nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacaktır." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, İpekyolu İlçesi'nde bulunan Zaferler İlkokulu 1178 nolu sandıkta oy kullandı. Yüksekdağ'a Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ile çok sayıda DBP, HDP yöneticisi eşlik etti.

Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada seçim süresi boyunca oldukça zor yollardan geçerek sandıkların başına geldiklerini belirterek, "Onca zorluklara rağmen HDP'nin en iyi sonucu çıkaracak. İnanıyorum ki, 7 Haziran seçimleri yeni bir geleceğin kapısını açacaktır." diye konuştu.

Yüksekdağ, konuşmasının sonunda ise herkesi oy vermeye çağırarak, herkesin demokrasi görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Yüksekdağ konuşmasını "Sonuçlar kesinleşene kadar tüm görevlilerimiz, görevlerinin başlarında olmalıdır." uyarısı ile sonlandırdı.