Kahramanmaraş Özel Güvenlikçiler Derneği (KÖGDER) tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Özel Güvenlik Personelinin Sorunları'' Konferansı'nda, 10 ilden katılan özel güvenlik derneklerinin başkanları, personelin yaşadığı sorunları anlattı.
     Kabakcı, burada yaptığı konuşmada, güvenlik hizmetinin, insanoğlunun yaşadığı çevrenin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu söyledi.
     Şehirlerin büyümesi, kent hayatının karmaşık hale gelmesiyle birlikte özel güvenlik sistemine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Kabakcı, şunları kaydetti:
     ''Şehirlerde suç nicelik ve niteliğindeki artış karşısında devletin kolluk kuvvetlerine olan ihtiyacıyla birlikte, güvenlik ihtiyaçları özel güvenlik elemanlarınca sağlanması zorunlu hale getirmiştir. Özel güvenlik her zaman vatandaşın yanındadır. Bir özel güvenlik personeli, kimi zaman canını bizler için tehlike atmaktadır. Bizde özel güvenlik personelinin yanında olmaya devam edeceğiz.''
     Özel güvenlik personelinin şartlarının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen her türlü çalışmaya katkı vereceklerini anlatan Kabakcı, özel güvenlik personelinin görevini özveriyle yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.
     ''Türkiye'de özel güvenlik sistemi hızla gelişiyor'' diyen Kabakcı, özel güvenlik sisteminin ülkede yeni bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin imkanlarının artıp zenginleştikçe, özel güvenlik personelinin de haklarının da o denli gelişeceğini sözlerin ekledi.
     Kahramanmaraş Özel Güvenlikçiler Derneği Başkanı Mustafa Mengür ise özel güvenlik personelinin görevini titizlikle yapan insanlar olduğunu belirterek, sosyal güvenceler noktasında ilgi beklediklerini ifade etti.
     Konferansta, 10 ilden katılan dernek başkanları, özel güvenlik personelinin sıkıntıları hakkında sunum yaptı.