Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın Mersin’den Tarsus’a gitmek için bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedinin ormanlık alanda yakılmasına tepkiler devam ediyor. Manisa'da CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin açtığı "Medeni Kanunum'a Sahip Çıkıyorum" adlı imza kampanyasına destek için Manolya Meydanı’nda stant açtı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Gördesli ve partililer, Özgecan’ın öldürülmesine de tepki gösterdi. Gördesli, bu vakada canilerin yanısıra 12 yılda yüzde bin 400 artan kadın cinayetlerine suskun kalanların da suçu olduğunu söyledi.

Aslan’ın 20 yaşında, psikoloji okuyan pırıl pırıl bir üniversite öğrencisi olduğunu belirten Gördesli, “Özgecan, ailesinin binbir güçlükle okutmaya çalıştığı, hepimizin evladı gibi anasının kuzusu, babasının prensesiydi. Pekiyi Özgecan’a bunları yapan caniler mi sadece suçlu? Özgacan’ın katledilmesinde, caniler kadar son 12 yılda yüzde bin 400 artan kadın cinayetlerine suskun kalanlar da suçludur. Kadın cinayetlerine suskun kalanların hiç mi suçu yok? Bunu yapanların en ağır cezalara çarptırılmasını ve bir daha kadınların öldürülmemesini istiyoruz.” dedi.

Güneş Gördesli, Medeni Kanun’un kabulünden bu yana geçen sürede kadınların, kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürdüğünü kaydederek, “Kadın birlikteliği ve gücüyle de ciddi kazanımlar elde etmiştir. Bugün geldiğimiz noktada ise kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kuran, kadınları toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırıyla karşı karşıyayız. Bu süreçte deneyimlerimizi paylaşmak, gücümüzü biraraya getirmek, ortak eylem ve ortak söylemde buluşmak oldukça önemlidir. Medeni Kanun’un kabul edilişinin yıldönümünde de kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların elde edilmesi mücadelesinde üstümüze düşeni yapmaya ve haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.