Mersin’in Tarsus ilçesinde hurhanca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan için tepkiler dinmiyor. Ankara’nın Polatlı ilçesinde kadınlar Özgecan Aslan cinayetini kadın ve erkekler birlikte protesto etti.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kadınlara Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker ve bir gurup erkekte destek verdi. Bazı kadınlar, ‘ÖzgeCANIMIZ yandı’, ‘Tecavüz insanlık suçudur’, ‘Özgecan son olacak’ yazan pankartlar taşıdı.

Polatlı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sevim Işık, Özgecan’lar ölmesin diye haykırdıklarını söyledi. Işık, Özgecan'ların ve onun gibi öldürülenlerin, tecavüze uğrayanların, taciz edilenlerin ve şiddete maruz kalanların hesabın sormak için toplantıklarını ifade etti. ‘Kadın-erkek omuz omuza bu insanlık suçunu kınıyoruz ve başkan canlar yanmasın’ diyen Sevim Işık, “Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar, kadına şiddet uygulayanlar, kadını cinsel bir meta gibi görenler bu kadın düşmanlığına son verin. Özgecan Aslan ilk öldürülen kadın değil maalesef. Ama bizler son olması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Polatlı’dan kadın, erkek hep birlikte Özgecan’ın hesabını soracağız.” dedi.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise yasaların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yıldızkaya, kadınlara başsağlığı diledi.