Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin bir parka verilmesini istedi. Başkan Saatcı’nın meclis gündemine getirdiği madde oy birliği ile kabul edildi.

Tarsus'ta 11 Şubat 2015 günü minibüse bindikten sonra kaybolan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan, 13 Şubat 2015’te vahşi bir şekilde öldürülmüştü. Diri diri yakıldığı ortaya çıkan Özgecan’ın öldürülmesi ülke genelinde tepkiyle karşılanmıştı. Hala hafızalarda yerini koruyan bu olay Fethiye Belediyesi Meclisi’nde de gündeme geldi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Nisan ayı meclis toplantısında, Özgecan isminin bir parka verilmesini gündeme taşıdı.

Saatcı yaptığı açıklamada, "Her ay bir kadın katlediliyor. Biz kadınlarımıza değer veren, baş tacı eden bir toplumuz. Geldiğimiz bu noktaya bak. Özgecan kızımız da namusunu vermedi, canını verdi. Park Bahçe Müdürlüğümüz çok güzel bir yere bir park ve kızımızın heykelini yapacak." dedi. Konuşmaların ardından Fethiye Belediye Meclisi, ilgili maddeyi oy birliği ile kabul etti.