Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı’nın göz altına alınmasına tepki gösterip, “Her yurttaş gibi, gazeteciler de hukuk önünde yaptıkları her işin hesabını verebilmelidir. Ancak, bir gazeteci görüşleri ve yorumları, iktidarın hoşuna gitmediği için suçlanamaz” dedi. Topcuoğlu, “Siz kimler adına hareket ediyorsunuz? Avcı ve onun gibi dik duran onur sahibi insanlara, kim adına bedel ödetiyorsunuz?” diye sordu.

Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı’nın göz altına alınmasına tepki gösterdi. Topcuoğlu, “Türkiye basın tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşıyor. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Taraf yazarı Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci haksız ve hukuksuz şekilde cezaevinde tutulurken, son olarak Hidayet Karaca’nın avukatlığını da yapan Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı gözaltına alındı. Avcı’ya yöneltilen suçlama ise son dönemde neredeyse siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen herkese yöneltilen, ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ve ‘terör örgütü üyesi olmak’” dedi.

Topcuoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Her yurttaş gibi, gazeteciler de hukuk önünde yaptıkları her işin hesabını verebilmelidir. Ancak, bir gazeteci görüşleri ve yorumları iktidarın hoşuna gitmediği için suçlanamaz. Hele hele, hayatı boyunca darbeciler ve terör örgütleriyle mücadele etmiş bir hukukçu geçmişe de sahip olan Gültekin Avcı’ya, üstelik de sadece kaleme aldığı yazılara dayanarak terör veya darbe suçu isnat etmek, adli bir işlem değil, basına ve fikir özgürlüğüne yönelik hukuksuz bir saldırıdır. Sayın Avcı’ya, ailesine ve Bugün gazetesine geçmiş olsun diyor, yapılan işlemi kınıyoruz.

AVCI VE ONUR SAHİBİ İNSANLARA KİM ADINA BEDEL ÖDETİYORSUNUZ?

Gültekin Avcı, özellikle Ergenekon, PKK, DHKP-C, Hizbullah, IŞİD, Selam ve Tevhid gibi terör örgütlerine yönelik kritik bilgileri de kamuoyuyla paylaşmış, gizli ve açık terör yapılanmalarına karşı hukuktan yana cesur duruş sergilemiş bir hukukçu ve gazetecidir. Böyle bir aydının gözaltına alınması, ancak ve ancak bu örgütleri ve onlarla işbirliği yapanları sevindirir. Buradan, bu gözaltı kararını verenlere, verdirenlere sesleniyoruz: Siz kimler adına hareket ediyorsunuz? Avcı ve onun gibi dik duran onur sahibi insanlara, kim adına bedel ödetiyorsunuz?

BU MÜCADELEDE BİRLİKTE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Özgür medyayı susturmaya yönelik iki yıldır süren baskılar, ülkenin cebren ve hile ile sürüklendiği 1 Kasım seçimleri yaklaşırken daha da artmaktadır. Pak Medya İşçileri Sedikası olarak, bu süreçte yaşanan bütün hak ihlallerinin ve baskıların aktif takipçisi olacak ve bu icraatları ortaya koyanlardan da hukuk önünde hesap soracağız. Basın özgürlüğüne, hukuka ve demokrasiye değer veren herkesi de hangi görüş ve anlayışta olursa olsun, bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz.”