Pak Medya İşçileri Sendikası (Pak Medya İş) Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, Koza İpek Grubu'na yapılan kayyum ataması için 'haksız ve hukuksuz' yorumunu yaptı. Topçuoğlu, “Bugün ve şu süreçte yaşadığımız özgür medyaya vurulan baskı var, bir darbe ve girişim var. Şu anda kayyum atanmış durumda, haksız ve hukuksuz olarak, haksız getirilen kayyumla ilgili, bir yetkisi olmadan bizim personelle ilgili, bizim personelimize uygulanan bir haksızlık var.” dedi.

Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, Bugün ve Kanaltürk Ankara binası önünde kayyum ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Topçuoğlu, Koza İpek Grubu'na yapılanların haksız ve hukuksuz olduğunu ifade etti. Bu haksızlıkların karşısında olacaklarını, haksızlığa boyun eğmeyeceklerini belirten Topçuoğlu, “Bugün işgalci duruma giren, kayyumlar medyadaki yayın politikasına müdahale etme gibi hiçbir hakları yok. Çünkü medya yayını yapmak zorundadır, hiçbir kimsenin etkisi altında kalmadan bunu yapması lazım. İşten çıkarmalar konuşulmaya başladı, bir genel yayın yönetmenin, televizyonun genel yayın yönetmenin iş sözleşmesini fesih etmişler. Bu feshi neden yaptılar?” diye sordu.

Kayyumun işten atma, işten çıkarma gibi bir yetkisinin olmadığını aktaran Topçuoğlu, “Şirketin daha iyiye gitmesi için kayyum atamaları olur. Ancak farklı boyutlara taşındı. Şu anda bizim yapacağımız şey, hukuki olarak süreci takip ediyoruz. İşten atılan ya da zulme uğrayan bireysel ya da toplu olarak gazeteci emekçilerine karşı uyguladığımız süreç var. Avukatımız vasıtasıyla suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda hiçbir emekçimiz mağdur edilmeyecek. Bunun takipçisi olacağız.” açıklamasını yaptı.