Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, “Herhangi bir iktidarın, devlet kurumlarını kendi ideolojisi doğrultusunda kullanması istismar, keyfi kadrolaşması ise haksız ve hukuksuz bir işgaldir. Biz, Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, TRT’nin havuz medyasına dönüştürülmesine ve keyfi uygulamalara seyirci kalmayacağız.” dedi.

Taraf Gazetesi’nde yer alan habere göre, TRT yönetmeliği 17. kez değiştirilerek, TRT Yönetim Kuruluna ve Genel Müdürüne kadrolaşmada yeni ve çok geniş bir alan açılmış olduğuna işaret eden İsmail Topcuoğlu, TRT Genel Müdürünün pek çok danışma kurulunun her birine 9'ar kişi atayabileceği iddiasına işaret etti.

Topçuoğlu devamında “İddialar doğru ise çıkarılan yönetmelik, TRT’yi havuzlaştırma yönetmeliğidir. TRT halkın vergileriyle finanse edilen bir kamu kurumudur. Kimsenin çiftliği, havuzu, arka bahçesi olamaz. Bunu yapanlar, hem millete en büyük saygısızlığı yapmış hem de suç işlemiş olurlar. Ne yazık ki ülkemizde öteden beri hemen her iktidar, TRT’yi kendi çıkarlarına göre kullanmak konusunda birbiriyle yarışmıştır. Ancak, hiçbirisi mevcut iktidar kadar maharetli olamamıştır. Son seçimlerde devletin bütün imkanlarını istismar eden iktidar, özellikle TRT’yi de yıllar içerisinde gerçekleştirdiği kadrolaşma ile birlikte hukuk tanımaz şekilde keyfi kullanmıştır. Oysa yasalarımıza göre TRT tarafsız yayın yapmak zorundadır. Halkın vergisiyle kurulan ve o vergilerle faaliyetlerini sürdüren bir kamu kurumu, herhangi bir iktidarın borazanlığını yapamaz.” görüşünü aktardı.

HÜKÜMET, BÜTÜN KURUMLARDA VIP TORPİLLERLE YANDAŞ KADROLAŞMAYA GİTMİŞTİR”

“Ancak, hukuksuzlukta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran mevcut iktidar, TBMM’de yasa yapma çoğunluğunu da kaybedince, hukuksuz uygulamalarını yönetmeliklerle sürdürüyor. TRT Yönetmeliği de bunun son örneğidir.” vurgusunu yapan Topçuoğlu, şunları dile getirdi: “Milletin eşit oranda sahibi olduğu ve herkese eşit oranda hizmet sunması gereken devlet kurumları, hiçbir surette tek bir zihniyete teslim edilemez. Ne yazık ki 7 Haziran seçimleri sonrası geçici duruma düşmüş olan mevcut iktidar, neredeyse bütün kurumlarda VIP torpillerle ve hukuksuz şekilde yandaş kadrolaşmaya gitmiştir. Herhangi bir iktidarın, devlet kurumlarını kendi ideolojisi doğrultusunda kullanması istismar, keyfi kadrolaşması ise haksız ve hukuksuz bir işgaldir. Biz, Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, TRT’nin havuz medyasına dönüştürülmesine ve keyfi uygulamalara seyirci kalmayacağız.”