İstanbul ve bazı illerde eş zamanlı olarak 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyon başladı. 32 isim hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. CNNTürk muhabirinin verdiği bilgiye göre Ekrem Dumanlı, Nuh Gönültaş, Mutlu Ekizoğlu, Hidayet Karaca gibi isimler hakkında da gözaltı kararı var.  Basın açıklaması yapan Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 'Düğüne gider gibi hazırlandı. Gözaltı kararı çıkarmışsınız, benim ismim de var. Lütfen bekliyorum, buyrum, çayımızı içelim, sonra hep beraber nereye gideceksek gidelim.'' dedi.

Konutlarda arama kararının olmadığı öğrenildi.

BUGÜN NELER YAŞANDI?

YAPIMCI, YÖNETMEN VE SENARİST GÖZALTINDA

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Eskişehir'de Samanyolu TV'nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç'u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesi'nde 'Sungurlar' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin yapımcısı Salih Asan'in evine geldi. Görevliler, Asan'ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 
 
Aynı saatlerde yine Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Koç ve Asan'ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul'a götürülecekleri ifade edildi.
 
STV”˜ de yayınlanan Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ'ın  evinde gözaltına alındığı bildirildi 
 
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
 
İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.
 
POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA İDDİASI
 
Sosyal medyada ise bir avukat polis memuru müvekkili Ç.Ö.'nün gözaltına alındığını yazdı. Gözaltına alınan bir kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
POLİSLER ZAMAN GAZETESİNDE

Polis ekiplerinin İstanbul'da Zaman gazetesi binasına geldiği öğrenildi. İHA'nın geçtiği haberde ise Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde arama yapıldığı öne sürüldü. Bu iddia teyit edilmedi. 

KARACA EMNİYETE GİTTİ,  GÖZALTINA ALINDI

Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca, avukatıyla birlikte emniyete gitti. Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtti, " İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi. Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

EMNİYET YETKİLİLERİNE SESLENDİ

Adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da basın açıklaması yaptı. Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine "Düğüne gider gibi hazırlandık" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi. Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor