Bingöl merkez Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan bir marketin işletme sahibine yardım eden zihinsel engelli Ahmet Tokuş, pazar günü saat 20.00 civarında, işletme sahibinin oğlu 34 yaşındaki Z.B. tarafından işkence edilerek öldürüldü. Gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Z.B., cinayeti işlediğini ve pişman olmadığını belirtti. Z.B., tutuklanarak Bingöl Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Alınan bilgiye göre; zihinsel engelli olan Ahmet Tokuş, cinayeti işleyen Z.B.'nin babasının işlettiği markete sürekli giderek ona yardımcı oluyordu. Onun sürekli markette olduğunu bilen cinayet şüphelisi Z.B. ifadesinde, öldürdüğü Ahmet Tokuş'un deccal olduğunu ileri sürerek, "Öldürülmesi gerekiyordu. Ben daha önceden plan yaptım. Son 2-3 gündür sürekli rüyama giriyordu. Kendi kendime dedim ki onu öldüreceğim. Olay akşamı eve gittiğimde küçük çocuğum ağlıyordu. Benim içime Ahmet Tokuş'un çocuğumu rüyasında korkuttuğu ve öldüreceği doğdu bunun üzerine dükkana gittim." dedi.

Öldürdüğü Tokuş'un sürekli kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Z.B., "Dükkana gittiğimde babamı Almanya'dan yeni gelen amcamın yanına gönderdim. Sonrasında Tokuş 1-2 defa kaçtı ancak Allah, Melekler vasıtası ile bana onu öldürebileceğimi söyledi. Zaten Tokuş bana teslim oldu, hiçbir şey yapamadı. Bir süre direndiği için kafasına kürsüyle, boş kola kasası gibi aletlerle vurdum aynı zamanda maket bıçağıyla ensesini kesmeye çalıştım ama başarılı olamadım. Halen hareket ediyordu, bayılmamıştı. Bir ara kaçmaya çalıştı. Bu sırada melekler vasıtasıyla bana ilham geldi ve dışarı çıkarsa tüm ailemi öldüreceği söylendi. Ben de, madem bu bizi öldürecek, ben onu öldüreyim. " ifadelerini kullandı.

İnlemesini ve bağırmasını önlemek için koli bandıyla ağzını bantladığını ifade eden Z.B., "Önce parmağımla gözünü çıkarmaya çalıştım ne ettiysem gözlerini çıkaramadım. Bunun üzerine çay kaşığı aklıma geldi ancak gözüme tornavida ilişti ve her iki gözünü de çıkarttım. Yavaş yavaş gözlerini çıkarırken hala hayattaydı. Sonrasında yavaş yavaş can verdi. Pişman değilim. Bu görevi Allah bana verdi ben de yaptım." dedi.

Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi'nde vermiş olduğu sorgu ve savunması sonucu hakim; şüphelinin 'Kasten adam öldürme, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme' suçlamalarından tutuklanmasına karar verdi.