Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e konuşlandırılan patriot hava savunma sistemleri 9 aydır aktif çalışıyor.

Ahir Dağı eteklerine yerleştirilen patriot hava savunma sistemi, Suriye hava sahasındaki hareketliği 24 saat izliyor. Balistik bir füzenin ateşlenmesi durumuna karşı her türlü tedbiri alan birlikte çoğunlukla Alman askerleri görev yapıyor.

Yaklaşık 9 ay önce faaliyete başlayan sistemin komutanlığını Albay Bernd Stöckmann yürütüyor. Türk kökenli 5 Alman askerinin de görev yaptığı birlik, kendileri için hazırlanan prefabrik binada kalıyor.

Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek maksadıyla getirilen ve 9 aydır aktif çalışan patriot bataryaları; Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'e konuşlandırılmıştı.

Kahramanmaraş'taki patriot birliğini; Almanya Başbakanı Angela Merkel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ve Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ile NATO Müttefik Harekat Komutanı Orgeneral Philip Breedlove ziyaret etmişti.