İskenderun Limanı'ndan 3 gün önce Kahramanmaraş'a nakli tamamlanan patriot hava savunma sistemi, Ahir Dağı eteklerindeki Gazi Kışlası'na kuruldu. Montaj işlemi tamamlanan ve yönü Suriye'ye çevrilen patriot sisteminin test çalışmaları sürüyor.
     Toplam 300 Alman askerinin görev yaptığı kışlada hareketlilik kısmen azalsa da, kurulumu tamamlanan 2 ayrı patriot sisteminin test çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülüyor.
     Patriot hava savunma sisteminde kullanılan yedek roketler ise askeri araçların üzerinde bekletiliyor.
     Öte yandan, ayrı bir noktada bulunan radar sisteminin ise sorunsuz çalışmaya başladığı belirtildi.
    
     -''Türkiye'nin dostuyuz''-
    
     Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann, AA muhabirine Gazi Kışlası'ndaki sistem ve yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Sistemin montaj çalışmasının tamamlandığını ifade eden Ellermann, ''Şu anda test aşamasındayız ve herhangi bir sorun gözükmüyor. Sistem, önümüzdeki haftanın içerisinde faal hale gelmiş olacak. Burada patriot sisteminin yanı sıra yedek parçaları var'' dedi.
     Nakil işleminin gruplar halinde yapıldığını hatırlatan Ellermann, Kahramanmaraş'ta 300 Alman askerinin görev yaptığını belirtti. Türkiye'yi desteklemek amacıyla geldiklerini anlatan Ellermann, şunları kaydetti:
     ''Asker sayımız şimdilik bu kadar ama ileride artabilir. Biz Türkiye'nin dostuyuz ve geldiğimiz ilk günden bu yana çok iyi karşılandık. Olası tehdide karşı şehri korumak için buradayız. Halkla ilişkimiz az olmasına rağmen onlar tarafından da iyi karşılandık. Türk devleti bizi istediği sürece burada kalacağız. Şu anda bir yıllık bir izin öngörülüyor. Ancak burada kalma süremiz duruma bağlı olacak.''
    
     -Maraş dondurması ve baklava-
    
     Ellermann, radar sisteminin belirli bir sınırının olmadığını ve bütün bölgede olup bitenleri izlediğini dile getirdi. Olası kimyasal silahlı saldırıda patriot sisteminin otomatik olarak devreye girdiğini anımsatan Ellermann, patriot hava savunma sisteminin her yıl NATO organizasyonunda Yunanistan'ın Girit adasında tatbikatta kullanıldığını vurguladı.
     Türkiye ile dostane ilişkilerinin bulunduğunu ifade eden Ellermann, ''Burada hiç bir sorunumuz yok. Türk yetkililer yakından ilgileniyor. Ayrıca Türk mutfağını da denemeye başladık. Gerçekten çok lezzetli yemekler var. Özellikle Maraş dondurması ve baklavaya hayran kaldık. Her gün Türk askerlerle beraberiz. Aramızda herhangi bir sorun olmuyor'' diye konuştu.