Üsküdar’da, kuru sıkı tabanca ile bir banka şubesini soyduktan sonra pazarın kurulduğu sokağa kaçan şahsı vatandaşlar ve zabıta ekipleri yakaladı. Olay yerine giden polis ekibi ise bir kadına çarptı.

Saat 15.00 sıralarında Ahmediye Mahallesi Fahri Atabey Caddesi’nde bulunan bir banka şubesine gelen soyguncu, elindeki kuru sıkı tabanca ile güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Kasadaki 11 bin 200 lirayı poşete dolduran şahıs, bankadan çıkarak pazarın kurulduğu sokağa doğru kaçtı. Pazara giren soyguncuyu gören vatandaşlar ve zabıta ekipleri, şahsı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Polise teslim edilen şahıs, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Bu arada, olay yerine giden polis ekibi, bir kadına çarptı. Yere düşen kadına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Ambülansa hastaneye kaldırılan kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan görgü tanıkları, “Belinde iki tane silahla kaçıyordu. Elinde de poşet vardı. İçinde 11bin 200 lira para varmış. Hemen yakalayıp yere yatırdık. Polise teslim ettik.” diye konuştu.