Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Mersin Caretta Bisiklet Festivali, Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı.

Mersin’in, yıllardır ev sahipliği yaptığı caretta carettaların bilinirliğini artırmak ve çevreye karşı duyarlılığı sağlamanın yanı sıra bisiklet sporunu yaygınlaştırmak ve ilin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festivale, yaklaşık 10 ilden 150 sporcu katılıyor.

Festivali başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasına farklı kentlerden gelerek, Mersin’i şereflendiren bisiklet dostlarını selamlayarak başladı. Mersin’i spor kenti yapma yolunda çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kocamaz, "Bu yıl 2.'sini gerçekleştirdiğimiz Mersin Caretta Bisiklet Festivali’nin 12.'sini, 22.'sini inşallah hep beraber gerçekleştiririz." dedi.

MERSİN’E BİSİKLET YOLLARI YAPACAĞIZ

Bu zamana kadar Mersin’de bisiklet yolları ile ilgili çalışmalar yapılmadığına dikkat çeken Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak başta sahil bölgesinde olmak üzere bisiklet yollarıyla ilgili projelerimiz var. Bisiklet, sadece spor olarak görülmemeli. Biz bu projeleri hayata geçirirken, şehir trafiğinin rahatlatılmasını ve günlük yaşamda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda bisikletçilerin Mersin’in her yerinde rahatça seyahat edebilmeleri için otobüslerimize bisiklet aparatı ekledik.” şeklinde konuştu.

3 GÜN SÜRECEK

Üç gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde bisikletçiler, 50 km yol kat ederek, 640 metre yüksekliğe pedal çevirecek. Çukurkeşlik Vadisi’nden start alacak olan yarışlarda bisikletçiler, günün sonunda Mersin Üniversitesi’nde kamp kuracak. 2. Mersin Caretta Bisiklet Festivali etapları, 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da Değirmençay Vadisi, 14 Haziran 2015 Pazar günü yine saat 10.00’da Erdemli Alata’da başlayıp, Edip Burhan Spor Salonu’nda son bulacak.