Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından Akın İpek’e ait olan Kozluk Petrol Arama Şirketi'nin kapatılmak istendiğine şahit olduğunu söyledi. Tekik, "İpek Koza’nın ucuz fiyatlarla özellikle yabancı bazı petrol şirketlerine satılmaya çalışıldığına şahit oldum ve duydum." dedi.

Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, gerek Batman’da gerekse Ankara’da katıldığı toplantılarda, bu şirketin kapatılmak istendiği söylentileri duyduğunu belirtti. Tekik, “Açık söylemek gerekirse yer altında halkın değeri olarak gördüğümüz tüm maden, gaz ve petrolün devletin kurumunca çıkarılıp işlenmesini, bu ülke insanının hizmetine sunulmasını biz her zaman ümit ediyoruz. Bizim özlemimiz bu. Yani tabi özel teşebbüs ülkede bazı işler yapmalı. Ama petrol gibi gaz gibi, stratejik bazı madenlerin ve halka ait olduğunu düşündüğümüz bize göre devlet tarafından çıkarılıp işletilmesi gerekiyor. Ama tabi yasalar öyle işlemiyor. İpek Koza da iştigal ettiği iş kolu ile çalışmalarını sürdürüyor. Biz gözlemlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

"İPEK KOZA KOZLUK BÖLGESİNDE KERKÜK PETROLLERİNE EŞDEĞER PETROL BULDU, TASFİYE EDİLMEK İSTENDİ"

İş adamı Akın İpek’e ait olan şirketin, son 8 aydır kapatılmak istendiğine şahitlik ettiğini belirten Tekik, şunları söyledi: “İpek Koza şirketi Kozluk ilçesi bölgesinde Kerkük petrollerine eşdeğer bir petrol buldu. Ama son 8 ayda hem Batman’da hem Ankara’da birkaç toplantı ve görüşmede İpek Koza’nın tasfiye edilmek istendiğine, İpek Koza’nın ucuz fiyatlarla özellikle yabancı bazı petrol şirketlerine satılmaya çalışıldığına şahit oldum ve duydum. Yani açık söyleyelim, bitirilmek istendi. Yani tabi Ankara’nın vesayeti 800 bin kilometrelik bütün Türkiye nezdinde güçlü olmaz. Bazı siyasi figürlerin, aktörlerin artık insanların sigara içişinden tutalım etek boylarına kadar her şeye müdahale etmeleri ve bunun kabul görmesi İpek Koza’ya hali ve hali dokunur. Asya Banka da dokunur. Böyle bir ülkede tabi ki muhalif belirlenen bazı ekonomik siyasi yapıların tasfiye edilmesi bize pek yabancı değil. Bunların hepsini yaparsan sonra Viyana kuşatması gibi bir durum yaşarsın.”