Aydın’ın meşhur Karacasu pidesini tanıtmak için ilginç bir film çekildi. Filmdeki olay Kurtuluş Savaşı döneminde geçiyor. Ege'yi işgal eden Yunan ordusuna karşı kızanlarıyla savaşan efelerden 'Süper Efe', Yunan komutana "Bu dünya hepimizin, birbirimizi yemeyelim oturup pide yiyelim" sözleriyle barış mesajı veriyor.

Yunanlıların Ege'yi işgalinde Yunan askerlerinin meşhur Karacasu pidecisini rehin aldığı tanıtım filminde, Süper Efe kızanlarıyla olay yerine gelerek pideciyi Yunan askerlerinden kurtarmak istiyor. Pidecinin başına silah dayayan Yunan komutan, 'meşhur Karacasu pidesini ben yiyemezsem kimse yiyemez' diyerek ustayı öldüreceğini söylüyor. Harekete geçen 'Süper Efe', kaşla göz arasında Yunan komutanı soyuyor. Don gömlek ortada kalan komutan, 'Süper Efe’ye 'bu Türkler çıldırmış olmalı, bizi öldürecek misin?' diye soruyor. Süper Efe, 'Çocuklara, kadınlara masumlara zarar vermeyin o bize yeter. Bu dünya hepimizin. Birbirimizi yemeyelim. Oturup Karacasu pidesi yiyelim.' diyor.

Ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in de rol aldığı Karacasu pidesi tanıtım filminde, Ara Güler’in merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından Aydın’ı fotoğraflaması için görevlendirdiği ve ünlü fotoğrafçının çektiği albüm de yer alıyor. Karacasu tanıtım filminde pide tanıtımı yanında Süper Efe’nin dünyaya barış mesajı verdiğini belirten yönetmen Harun Kızılarslan, filmi, Aydın ve İstanbul’da çektiklerini belirtti.