Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şubesi üyesi bir grup avukat, geçen cuma günü Ege Üniversitesi öğrencilerinden Fırat Çakıroğlu’nun PKK sempatizanları tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Şube Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Öksüzoğlu, PKK’nın, üniversitelerde dilediği gibi propaganda yaptığını, vatani duyarlılığı olan öğrencileri kışkırtmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Konya Barosu önünde açıklama yapan Avukat Öksüzoğlu “Geçtiğimiz hafta cuma günü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun PKK terör örgütünün üniversite yapılanması tarafından hedef gösterilmesi ve bu durumun üniversite yönetimine ve emniyet güçlerine defalarca bildirilmesine rağmen hiçbir önlem alınmaması ve neticesinde okuluna giderken adice şehit edilmesi hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır.” dedi.

Üniversitelerde PKK sempatizanlarının dilediği gibi propaganda yapabildiğine değinen Öksüzoğlu şunları söyledi: “Eğitim yuvalarını hain amaçları doğrultusunda kullanarak bölücü eylem ve söylem geliştiren örgüt mensuplarının üniversiteler içerisinde serbestçe faaliyet gösterebilmesi ve bu durumun düşünce özgürlüğü olarak telakki edilmesi acziyettir. Ne yazık ki özellikle büyükşehirlerdeki üniversitelerde Pkk terör örgütünün mensupları diledikleri gibi propaganda yapabilmekte, bölücü terör örgütünün afişlerini okulların her tarafına asmakta ve vatani duyarlılığı olan öğrencileri provoke edebilmek için ellerinden geleni artlarına koymamaktadırlar.”

ÜNİVERSİTE YÖNETİMLERİ GÖZ YUMUYOR
Örgüt sempatizanlarının dilediği gibi propaganda yapmasına üniversite ve fakülte yönetimlerinin göz yumduğunu ve hiçbir tedbir almadığını ifade eden Öksüzoğlu, bu nedenle üniversitelerdeki gerginliklerin her geçen gün artmakta ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açtığını ifade etti. Öksüzoğlu daha sonra şunları söyledi: “Kardeşimiz Fırat Çakıroğlu’nun örgüt sempatizanları tarafından şehit edilmesi ilk değildir bu gidişle son olacağa de benzememektedir. Daha önce de İstanbul’da Afyon’da Konya’da Ankara’da da benzer saldırılara şahit olunmuştur. Bu saldırılardan gereken derslerin çıkarılmaması ve tedbirlerin alınmaması Fırat kardeşimizin kaybında temel sebeptir. Önlem almayan ve ihmalde bulunan bütün yetkililer Fırat kardeşimizin şehit edilmesinden sorumludur. Ne yazık ki terör örgütü mensuplarına gösterilen korumacı hassasiyet vatan ve millet sevgisi olan gençlerimize gösterilmemekte, üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Fırat kardeşimize yönelik saldırının ardından ambulansın olay yerine geç intikal ettiği, güvenlik güçlerinin kardeşimizi hastaneye götürme konusundaki isteksizlikleri mutlak manada araştırılmalı ve sorumluluğu olanlar cezalandırılmalıdır.”