Bursa'da, göreve giden polis aracı, aniden yola çıkan çocuğa çarpmamak için refüjdeki ağaca çarptı. Kazada Yıldırım Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliğinde görevli üç polis memuru yaralandı. Olay yerine gelen iki ambülans yaralı iki polisi hastaneye götürdü. Üçüncü ambülansın gelmesi 20 dakika gecikince yaralı polis, meslektaşının kucağında yattı. Sık sık telsizle haber merkezine anons yapan polisler, "20 dakika oldu, üçüncü ambulans gelmedi" derken haber merkezindeki görevlinin de "15 kez 112 komuta merkezini aradık, araç çıkardıklarını söylediler" açıklaması kameralara yansıdı.

Kaza, saat 14.45 sularında Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi Çakıllıküme Camii önünde meydana geldi. Göreve giden Yıldırım İlçe Emniyet müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne ait Fatih Yıldırım idaresindeki 16 FP 259 plakalı polis aracı, yola aniden çıkan bir çocuğa çarpmamak için kontrolden çıkarak orta refüjdeki ağaca çarptı. Hava yastıklarının patladığı araçta bulunan sürücü Yıldırım ile polis memurları Ömer Sırmalı ve İrfan Karabulut yaralandı. Olay yerine gelen iki ambulans Karabulut ve Ömer Sırmalı'ya müdahale ederken araç sürücüsü fatih Yıldırım uzun süre ambulans bekledi.

20 DAKİKA OLDU, ÜÇÜRNCÜ AMBULANS NİYE GELMEDİ?

Kaza yerine çok sayıda polis gelerek yaralı meslektaşlarına yardım etti. Üçüncü ambulansın gecikmesi krize sebep oldu. Polis amirleri sık sık telsiz ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne anons ederek ambulansın gelmediğini iletti. Merkezdeki görevliler ise defalarca 112 komita merkezini aradıklarını dile getirdiler.
İşte o diyaloglar:
Komiser: Merkez, 20 dakikadır bekliyoruz, üçüncü ambulans gelmedi, arkadaşımız yaralı
Merkez: Defalarca aradık efendim, araç çıkarmışlar
Komiser: Tamam merkez olay yerine üç tane ambulans istemiştik halen üçüncüsü gelmedi
Bir başka polis: Tam 20 dakika oldu üçüncü ambulans gelmedi
Merkez: Efendim 112’yi 15 kere aradık araç çıkardıklarını söylüyor"

Yaklaşık 25 dakika sonra olay yerine gelen ambulans yerde yatan yaralı polis memurunu alarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı polisler Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bursa Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.