Iğdır'da görev yaptıkları Dilucu Sınır Kapısı'na gitmek için yola çıkan ve terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısı sonucu şehit olan 30 yaşındaki Yaşar Doğançay, memleketi Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından köyünde toprağa verildi. Şehidin tabutu başında 2 çocuğuyla birlikte gözyaşı döken eşi ve ailesinin ağıtları yürekleri dağladı. Şehidin eşi, annesi ve babası cenazeyi, polis şapkası takarak son yolculuğuna uğurladı.

Iğdır'da bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit düşen polisler arasında bulunan Yaşar Doğançay'ın cenazesi, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi morgundan alınarak Dörtdivan ilçesine getirildi. Doğançay'ın naaşı tekbirler eşliğinde cenaze aracından indirildi. İlçe meydanında cenaze namazı kılınmadan önce şehidin eşi Gülistan, annesi Emine, babası Yaşar ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin resmini öpen acılı eş, kucağındaki büyük oğlu Ömer Hilmi ile birlikte tabutu okşadı. Şehidin eşinin ve ailesinin ağıtları yürekleri dağladı. Daha sonra şehidin en ufak çocuğu Ahmet Faruk da babasının tabutu başına getirildi. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin eşi, annesi ve babası cenazeyi, polis şapkası takarak son yolculuğuna uğurladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızıltaş, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, şehidin ailesi, yakınları ve ve binlerce vatandaşın katıldığı törende, cenaze namazını il müftüsü kıldırdı. Cenaze namazının ardından naaş, tekbirler getirilerek 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde cenaze aracına taşındı.

Şehit Yaşar Doğançay, baba ocağı Cemaller köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.