Ankara seymenlerini taşıyan bir otobüs, derneğe gitmek için hareket ettiği sırada, polis tarafından trafiği kapatan göstericilerin arasına sokulmaya çalışıldı. Bir müdürün araya girmesiyle, otobüs göstericilerin arasına girmeden, geri döndü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen törene katılan Ankara seymenleri, programın bitiminden sonra otobüslerine binerek Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi'ne gitmek istedi. Polisler, Ulus Kavşağı'ndan dönerek, Anafartalar Caddesi'ne girmek için hareketlenen otobüsü bir anda durdurdu. Polis, otobüsün Cumhuriyet Caddesi'ne girererek, ışıklı kavşaktan tekrar geri dönmesini istedi. Otobüsün sürücüsü ve seymen ekibinin kolbaşı, 1. TBMM önünde toplanarak Cumhuriyet Caddesi'ni tek taraflı trafiğe kapatan Vatan Partisi taraftarlarının yolu kapattığını, grubun arasına giremeyeceklerini belirtti.

Caddenin ısrarla trafiğe açık olduğunu anlatmaya çalışan polis, otobüsü göstericilerin arasına sokmaya çalıştı. Şoförün ve kolbaşının gitmeme yönündeki ısrarı üzerine, araya giren bir polis müdürü, otobüsün kavşaktan geri döndürülmesi için memurlara emir verdi. Bunun üzerine, otobüsün göstericilerin arasına girmesi için uğraşan polisler, ısrarlarından vazgeçerek, otobüsün kavşaktan geri dönmesine yardımcı oldu. Otobüs, Anafartalar Caddesi'ne girerek, dernek genel merkezine doğru hareket etti.