Mersin'de sevdiği kızın kendisine verilmediği öne süren bir kişi pompalı tüfekle ailenin kapısına dayanınca anne ve 3 kızı balkondan itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Kızlardan birinin kurtarılma sırasında köpeğini kucağından ayırmaması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre Koray S.(27) daha önce defalarca istettiği R.T.'nin(26) ailesi tarafından kendisine verilmemesine öfkelendi. Pompalı tüfeği alan Koray S., R.T.'nin annesi Sultan ve iki kız kardeşi ile birlikte yaşadığı merkez Yenişehir İlçesi İnönü Mahallesi 1405 sokak üzerindeki Celal Bay Apartmanın 4. katına geldi. Ailenin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Polislerin bütün ikna çabalarına rağmen Koray S. teslim olmadı. Bunun üzerine Olay yerine Özel Harekat ekipleri'de sevk edildi. Koray S.'nin kapıyı zorlaması ve açma ihtimali üzerine anne ve 3 kızının balkondan tahliye edilmesi için olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Polisler Koray S. ile konuştuğu sırada anne ve 3 kızını kurtarmak için itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri Aliye Pozcu İlkokulunun bahçesinden kurtarma çalışmalarına başladı. Öğrencilerin meraklı bakışları altında itfaiye ekipleri tarafından anne ve 3 kızı balkondan tahliye edildi. İtfaiye merdiveni ile indirilen anne ve 3 kızı sağlık kontrolü için ambulansa alındı. Bu sırada kızlardan birinin kucağındaki köpeğini ayırmaması dikkat çekti.

Özel Harekat ekipleri ise şahsı ikna etmek için apartmana çıktı. Özel Harekat ekiplerini gören Koray S. elindeki pompalı tüfeği ile teslim oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Koray S. sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken 'Neden kapıya dayandın?' şeklindeki soru üzerine "Bunlar basit şeyler, bunları söyleyenleri atın bir kenara gitsin. Önemli olan başımızı göklerde olması. Bu hepimize yeter" şeklinde konuştu.

Bu arada kurtarılan anne Sultan T., verilmediği öne sürülen R.T. ve diğer iki kızı ile birlikte ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Gazetecilere sitem eden anne Sultan T. "Kızı istiyordu vermedik. Kız istemiyor diye kapıya dayandı. Tehdit ediyordu. En sonunda bunu yaptı." diye konuştu.