Ergenekon soruşturması kapsamında 2007 Temmuz ayında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne koyulan, Mart 2014'te ise tahliye edilen Ergün Poyraz’ın mezarlık temizlik cezası kaldırıldı. Poyraz, 174 saatlik kamu cezasının kalan kısmını Çakırbeyli Muhtarlığı binasında geçirecek.

Silivri’den tahliye olduktan sonra başka bir davada, Aydın’da mezarlık temizleme cezası verilen Ergün Poyraz'ın, medyada yer aldıktan sonra yeri değiştirildi. Söz konusu haberin yayımlanmasından savcılıktan aradıklarını ve Denetimli Serbestlik'ten gelerek görüştüklerini belirten Poyraz, “Hakkımda haber çıktıktan sonra mezarlıktan aldılar, muhtarlığa verdiler. Savcı aradı, mezarlığa gitme diye. Denetimli serbestlikten geldiler, yeni yerimin muhtarlık olduğunu söylediler. Bundan sonra kalan saatlerimi muhtarlıkta geçireceğim.” dedi.

Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra Aydın’ın Çakırbeyli köyüne, ailesinin yanına yerleşen Poyraz, Aydın Savcılığı’ndan gelen tebligatta 174 saatlik kamu cezası için Çakırbeyli Muhtarlığı emrine verilmiş, burada da mezarlık temizliğiyle görevlendirilmişti. Kalan cezasını, muhtarlık binasında tamamlayacak. Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, “Ergün Poyraz, artık muhtarlık bahçesini temizleyecek.” dedi.