MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gazetelerde ‘MHP’nin kırmızı çizgileri değişti’ şeklinde yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. MHP’nin koalisyon konusundaki şartlarının değiştiğine dair bir ifadesinin olmadığını belirten MHP’li Özdağ, “Yargı bağımsızlığına müdahale edilemez başlığından MHP’nin bu yolsuzlukların araştırılmasından vazgeçtiği sonucunu çıkarmak mümkün değildir. Yargının bağımsız olduğu bir Türkiye’de bütün yolsuzluklar ve diğer suçlar yargının önünde hesap vermek zorunda kalacaktır.” dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bugün bir gazetede kendisi ile çıkan haberle ilgili kendi internet sitesinden açıklamalarda bulundu. MHP’nin seçimlerin ürettiği sonuçların bir koalisyon ile çözülmesi konusunda meseleye olumlu yaklaştığını dile getiren MHP’li Ümit Özdağ, “MHP, bir koalisyona katılmak için şartlarının olduğu açıklamıştır. 25 Haziran 2015’te Posta Gazetesi'nde yayınlanan ve bazı kısımları yer almayan bir açıklamam sanal medyada ‘MHP’nin kırmızı çizgileri değişti’ şekli ile kullanılmaktadır. Oysa, Posta Gazetesi’ne verdiğim demeçte MHP’nin koalisyon konusundaki şartlarının değiştiğine dair bir ifade yoktur. Yaptığım açıklamada MHP’nin şartlarının anayasal olan çerçevesini ortaya koydum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MHP’nin adına 'açılım süreci' denilen politikalara karşı olduğunu belirten Özdağ, çözüm süreci ile ilgili nelere karşı olduklarını sıraladı: “1) Güneydoğu Anadolu’nun PKK’ya özerk bölge veya federasyon adı altında bırakılmasına karşı olduğunu, (üniter devlet, Anayasa 2. Madde), 2)Türk Milletinin etnik gruplara bölünmesini kabul etmeyeceğini, (milli devlet, Anayasa 3. Maddesi), 3) Milletin ve devletin geleceğinin terörist şefleri ile görüşülemeyeceğini, (Anayasa 6. Madde), 4)Öcalan ve diğer PKK’lılar için af çıkarılamayacağını, 5)PKK’nın Güneydoğu Anadolu’da yarattığı fiili durumun da kabul edilmeyeceğini ifade etmektedir. Bu görüşlerimin bazıları açıklamaya girmiştir. Eksik olan hususlar ile ilgili de gazeteye açıklama yollanmıştır.”

Cumhurbaşkanı’nın meşru seçimler ile seçildiğini ve meşru olduğunu vurgulayan Özdağ, ancak Cumhurbaşkanı’nın, Anayasa’nın 104. maddesinde tanımlanan görevlerinin ve yetkilerinin dışında davranmaması gerektiğini ifade etti. Özdağ, Aksaray ile ilgili soruya, “Sözlerimi genişleterek yazma uyarısında bulunmuş olmama rağmen sözlerim genişletilerek yazılmıştır.” cevabını verdi.

Özdağ, yolsuzluklar ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “MHP’nin bu talebi Anayasa’nın yargı bağımsızlığını güvence altına alan 138. maddesi ile ilgilidir. Türkiye’nin sorunu bugün bağımsız bir yargı olmamasıdır. Yolsuzluklar dahil bütün yasa dışılıklar bağımsız yargı tesis edildiği zaman, bağımsız yargı tarafından yargılanacaktır. Bağımsız yargı tesis edilmeden 3-5 kişinin yargılanması, hukuk devletini tesis etmez. Oysa, bağımsız yargı tesis edildiği zaman yargılanması gereken herkes yargılanacaktır. ‘Yargı bağımsızlığına müdahale edilemez’ başlığından MHP’nin bu yolsuzlukların araştırılmasından vazgeçtiği sonucunu çıkarmak mümkün değildir. Yargının bağımsız olduğu bir Türkiye’de bütün yolsuzluklar ve diğer suçlar yargının önünde hesap vermek zorunda kalacaktır. Sonuç olarak, benim MHP’nin şartlarını değiştirmek gibi bir hakkım olmadığı gibi, yapmış olduğum açıklamadan böyle bir sonuç çıkarmak da doğru olmamıştır.”