Karabüklü ralliciler, yaban hayatını korumak için karla kaplı yüksek kesimlere 4X4 araçlarıyla ulaşarak yiyecek bıraktı.

Yoğun geçen kış nedeniyle özellikle yaban hayvanları doğada yem bulmakta zorlanıyor. Yaban Hayatı Koruma ekipleri doğaya çeşitli yem bırakırken, Karabük’te sivil toplum kuruluşları da boş durmuyor. Karabük Arama Kurtarma ve Off Road Kulübü(KARDOFF) üyeleri, sosyal sorumluluk gereği 15 günde bir yaban hayvanlarının yemesi için doğaya yem bırakıyor.

KARDOFF üyeleri, son olarak yine 4X4 araçları ile Karabük’ün çeşitli yerlerine 2 tondan fazla yem bıraktı. Çocuklarını da beraberlerinde götüren kulüp üyeleri, hiç ayak basılmamış ve yaklaşık 60 cm kar kalınlığı olan araziye özel donanımlı araçları ile çıktı. Kulüp üyeleri, fırınlardan ve manavlardan topladıkları çeşitli yemleri Ahmet Usta Mevkiinde uygun yerlere koydu. Zaman zaman araçları kara batmasına rağmen birbirlerini çekip çıkaran kulüp üyeleri, yaşadıkları zorluklara rağmen sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin mutlululuğunu çocukları ile birlikte yaşadı.

38 araç ile Karabük ilinin çeşitli bölgelerine yem bıraktıklarını belirten kulüp başkanı Ahmet Demir, kendilerinin aynı zamanda bir arama kurtarma kulübü olduklarını belirtti. Demir, "KARDOFF olarak çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulunuyoruz. Bugün 38 araç olarak Karabük’ün çeşitli bölgelerinde yaban hayatı korumak için doğaya yem bırakıyoruz. Bu bizim bir sosyal sorumluluk projemiz. Bu çalışmamız kış boyu her 15 günde veya eğer hava şartları kötü ise her hafta yapıyoruz. Biz sadece halkımız için arama ve kurtarma yapmıyoruz, yaban hayatı da kurtarıyoruz. Zor şartlar altında araçlarımızla Ahmet Usta Mevkiinin yüksek kesimlerine gelerek, yaban hayvanlarımız için market, manav ve fırınlardan aldığımız yiyecekleri bıraktık." dedi.