Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen şube başkanları ile bir araya gelen Rektör Orbay, Amasya Üniversitesi'nin 2015-2019 stratejik planı kapsamında kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini de açıkladı. Değişime ve yeniliklere açık, kurumsallaşmayı ön plana çıkaran bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Rektör Orbay, şeffaf ve hesap verebilir olmanın eğitimde kaliteyi ve motivasyonu arttıracağına inandıklarını, bu kapsamda tüm paydaşlar ile işbirliğini önemsediklerini söyledi.

Rektör Orbay, sendikalı yada sendikasız üniversite çatısı altında çalışan tüm akademik ve idari personelin temel hedefinin geleceğin teminatı olan gençler için en iyi eğitim ortamını oluşturmak olduğunu belirtti. Orbay, ''Üniversitemizin büyümesi, Amasya'nın gelişmesi ve Türkiye'nin her alanda daha ileriye gitmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, tüm paydaşlarımızın olduğu gibi temsil ettiğiniz sendikalarında görüş ve önerilerine açıktır." diye konuştu.

Amasya Üniversitesi yönetimiyle yapılan toplantılardan duydukları memnuniyeti dile getiren sendika temsilcileri ise daha önce yapılan toplantılarda kurum personelinin daha mutlu ve huzurlu çalışma ortamlarının oluşturulması noktasında önerilerinin dikkate alınıp hayata geçirildiğini gördüklerini ifade etti. 

Sendikacılar ayrıca 'Daha iyi eğitim ortamları nasıl oluşturulabilir?', 'Eğitim çalışanları buna nasıl katkı sağlayabilir?', 'İlerideki dönemlerde neler yapılabilir?', 'Mevcut durumdaki aksamalar nelerdir?', 'Özellikle kurum çalışanlarının gelecek yıllara yönelik beklentileri nelerdir?' gibi soru başlıkları altında görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirme imkanı buldu.