Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Faik Fevzi Okur’un başkanlığındaki heyet, Romanya İzmir Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Başkonsolos Nicolaş Cerecela’dan boşalan koltuğu devralan önceki Romanya İzmir Konsolosu Mioara Ştefan’a yeni görevinde başarı dilendi. Akabinde bu ve gelecek yıl için planlan uluslararası sağlık projeleri hakkında kısa bir brifing verildi. Brifingde, Romanyalı sağlık personeliyle bahar aylarında yürütülen “Sağlıkta Tecrübe Paylaşımı” projesinin, her iki taraf açısından da sağladığı faydalar üzerinde duruldu.

Projenin ilerleyen günlerde de devam ettirilmesi arzu ve isteği dile getirilirken Başkonsolos Ştefan, “Nazik ziyaretiniz için size, yönetim kurulu üyelerinize ve federasyonunuza üye tüm gönüllü Küresel Doktorlar ile sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Hepiniz çok naziksiniz. Bizler aslında sizleri yakından tanıyoruz, çünkü ben ve konsolosluk personelinin, en ufak bir sağlık problemimiz olduğunda kapısını ilk çaldığımız doktorlar sizlersiniz. Bu anlamda da size olan güvenimiz tamdır. Uluslararası alanda bugüne dek yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınıza da yakından tanık olmuş birisi olarak, konsolosluk olarak başarılı ve verimli projelerinize mevcut desteğimizin devam edeceğini belirtmek isterim. Sizlerle birlikte geçmiş dönemde olduğu gibi gelecek günlerde de ortak sağlık projelerinde birarada olmak, bizleri de ziyadesiyle memnun edecektir.” dedi.

Ziyaret sonunda plaket takdimini değerlendiren Başkonsolos Ştefan, “Başkonsolosluk görevimin şu ilk günlerinde aldığım ilk plaket, sizin plaketiniz olmuştur. Bu plaketin, benim için ayrı ve özel bir önemi olacaktır. Plaketinizi başköşede tutacağımdan emin olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.