Sancaktepe'de, ruhsatı iptal edilen inşaatın temelinde biriken suya düşen 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Gencin cesedi, biriken suyun tahliyesinin ardından çıkartıldı. Geçtiğimiz yıl da 26 yaşındaki başka bir genç, aynı inşaattan su birikintisine düşüp yaşamını yitirmişti. Belediye meclis üyesi Servet Baylan, önlem almayan yetkililere tepki gösterdi.

Olay, saat 22.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Uysal Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 6 katlı apartman inşaatının temelinde yağmur nedeniyle oluşan su birikintisine Gökhan Şengöz (18) isimli genç düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile sabah saatlerinde deniz polisi dalgıçları sevk edildi. Polis ekipleri inşaatın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. İtfaiye ekipleri ise botla, inşaat temelindeki su yüzeyinde arama yaptı.

İtfaiye ekiplerinin arama çalışmalarından sonuç alınamayınca suyun tahliye edilmesine karar verildi. İtfaiye ekipleri su tahliye makinesiyle temelde biriken suyu boşaltmak için çalışma başlattı. Bu sırada olay yerine gelen deniz polisine bağlı dalgıçlar da arama çalışmalarına katıldılar. Arama çalışmaları sonucunda 09.00 sıralarında cesede ulaşan kurtarma ekipleri, Şengöz'ün cesedini inşaatın içerisine alarak olay yeri inceleme ekiplerine teslim etti.

'AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ'

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından tabuta konulan Şengöz'ün cesedi, cenaze aracına taşındı. Bu sırada inşaata gelen Şengöz'ün annesi, babası, ağabeyi ve ablası sinir krizleri geçirdi. Gencin gözyaşları içindeki yakınları sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Gözü yaşla baba ise, işte olduğu sırada sabah polisin haber vermesiyle geldiğini ve olayın nasıl olduğu konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Acılı baba karakolda bulunan gencin arkadaşının her şeyi bildiğini ifade etti.

BİR YILDA İKİNCİ OLAY

Bu arada, 6 Haziran 2014 tarihinde aynı inşaatın 2. katından bir kişi temelde biriken suya düşmüş ve olayda 26 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi Servet Baylan, inşaatın 2008 yılında İSKİ'nin açtığı dava sonucunda ruhsatının iptal edildiğini, bu nedenle de terk edilmiş halde beklediğini söyledi. Baylan, “Burada daha önce de yine ölümlü bir kaza oldu. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne önergeler verdik ve Sancaktepe Belediyesi'ne de geçen gün bu durumdaki ruhsatları iptal edilmiş binaların ne olacağını sorduğumuzda da, 'bizden çıktı, biz de bekliyoruz' şeklinde cevaplar verildi. Önlem alınmazsa bu tür kazalar devam edecektir. Yeterli önlem alınsaydı bu binalara kimse giremez ve böyle kazalar da olmazdı." diye konuştu.

Şengöz'ün cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.