Hatay Büyükşehir Belediyesi, deniz ve sahil temizliği çalışmalarını hızlandırdı. Son günlerde Hatay genelinde devam eden kuvvetli rüzgârla tekrar çöp dolan deniz ve sahiller sürekli çalışma ile eski kirli görüntüsüne bürünmeden müdahale ediliyor.

2 deniz temizleme teknesi ile 50 kişinin yürüttüğü çalışmalar, Samandağ Çevlik ve Meydan Köyü sahillerinden sonra Dörtyol, Payas, Erzin ve Arsuz sahillerinde sonuç vermişti. Kirliliğin çok fazla olduğu yerlerde çöp ve dalgalarla kıyıya taşınan taşlar, traktörler vasıtasıyla çalışan plaj temizleme makineleri ile temizleniyor. Özelikle Arsuz sahilinde denize girmeyi neredeyse imkânsız kılan taşlar büyük ölçüde temizlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, 1 Haziran’da başlayıp sezon sonuna kadar devam edecek çalışmalara ara vermeden devam edildiğini ve tüm çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinin imkânlarıyla sürdüğünü belirtti. Dolgun, vatandaş ve esnaflardan, çöp ve atıklarını çöp kutuları ve belirlenen yerlere atmaları konusunda hassasiyet istedi.