Rüzgarlı esnafı otopark yapılmasına tepki gösterdi. Çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine esnaflar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyüşe geçti. Belediye ile görüşen rüzgarlı esnafı görüşmeden şu kararın çıktığını belirtti: “Şuandan itibaren Rüzgarlı'da kesinlikle otopark olmayacak.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Rüzgarlı esnafı cadde üzerindeki otoparkların kaldırılması için görüşme yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Asım Balcı ile görüştüklerini açıklayan esnaf Celil Karayalçın, görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi: “Balcı; ‘Biz öyle insanlara kesinlikle vermiyoruz. Fakat bizim verdiğimiz insanlar o ona, o da başkasına devrediyor’ diyor. Elden ele geçiyormuş. Genel olarak dikkate almışlar Ankara’nın hiçbir yerinde vermeyecekler. Rüzgarlı da hiç yok zaten. Ankara’nın diğer yerlerinde de ANFA’ya vereceklerini söyledi.”

Ege Sokak’ta ki otoparkın Pazar günü çizildiğini ifade eden Karayalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “Pazartesi günü geldik. Milleti çevirip daha arabada durmadan para istiyorlar. Esnaftan, müşteriden para istiyorlar. Parayı vermeyip hemen çıkıyorum dediğinde kavgaya etmeye başlıyorlar. Kaç kişi ile tartıştılar. Haksız yere para topluyorlar. Normalde caddelere otopark olduğunu ama ara sokaklarda yok diyorlar ama bizim ara sokak olduğu halde çizmişler. Şuandan itibaren Rüzgarlıda kesinlikle otopark olmayacağını söyledi. Ankara’nın genelinde de ANFA Güvenliğe vereceklerini söyledi.”

ESAS OLAY EGE SOKAK’TA OLDU

Rüzgarlıdaki otoparkların kalkması için esnaflar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Yürüyüş esnasında yol kenarında bulunan otopark yazılı levhaları söken esnaf, otopark kabinini de yolun ortasına sürüdü. Daha sonrasında ise güvenli bir şekilde polis ekipleri tarafından belediyeye gitmelerine izin verildi. Grup yol kenarından belediyeye yakın yere geldi. Ancak polis aralarından 5 kişilik bir grubun belediyeye gitmelerine izin verdi. Bunun üzerine esnaflardan 5 kişi belediyeye gitti. Esnaflardan Celil Karayalçın, görüşme ile ilgili bilgiler verdi. Karayalçın, Rüzgarlı caddesinde uzun süredir otopark meselesi olduğunu belirtti. Olayın esas olarak Rüzgarlı'da bulunan Ege Sokak’ta olduğunu vurgulayan Karayalçın, “Ege Sokak’ta Pazar günü orayı çizmişler bütün kendini bilmez insanları salmışlar ortalığa Pazartesi gününden beri her gün kavga, en sonunda bugün patladı.” dedi.

ESNAF ARKADAŞLARI İÇİN 2 GÜN YAS İLAN ETTİ

Rüzgarlı esnafı hayatını kaybeden arkadaşları için dükkan camlarına şu yazıyı astı: “Otopark mafyası tarafından vurulan esnaf kardeşimiz için 2 gün yas ilan ediyoruz.”

Daha sonrasında esnaflar kepenkleri kapattı.