Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, muhalif televizyon kanalarının dijital televizyon platformları ile Türksat’tan çıkarılmasına sert tepki göstererek, başkasının sesini kısmaya çalışanın sesi kısılır dedi. Kamalak, iktidarların çökeceği zaman, şatafata, sıkı yönetime ve hukuk dışı uygulamalara başvurduğunu işaret etti.

Partisinin İstanbul Kadın Kolları’nın düzenlediği ve çeşitli siyasi partilerden iltihakların da gerçekleştiği ‘Kardeşlik Buluşması’ programı çıkışında muhalif televizyon kanallarının susturulmaya çalışılmasıyla ilgi önemli açıklamalarda bulundu.

Basına konuşan Kamalak “Başkasının sesini kısmaya çalışanın sesi kısılır. Merak etmeyin hepsi bu kadar.” dedi. Açıklamasında iktidarların çökeceği zaman, üç şeye önem verdiğine dikkat çeken Kamalak, bunun birinci seçeneğinin şatafata önem vermeleri olduğunu belirtti.

Osmanlı döneminde de muhteşem sarayların hep yıkım dönemlerine denk geldiğine dikkat çeken Kamalak, “İkinci husus olarak baskıya önem verirler. Sıkıyönetimler genelde merkezi yönetimler sarılmaya başladığı dönemlerde olur. Üçüncü olarak sıkı yönetim de kafi gelmez hukuk dışı uygulamalara baş vurular. Ama yıkılır giderler. Yani, milletin sesini özgür medyanı sesini kısmak isteyenlerin sesi kısılır.” ifadelerini kullandı.