Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, 2002 de 66 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek 2014'te bu rakamın 240'a yükseldiğini söyledi.

Galatasaray Lisesi önüne gelen Saadet Partisi İl Kadın Kolları üyesi bir grup, 'Hemen şimdi idam', 'Önce ahlak ve maneviyat', 'Hepimizin acısı Özgecan Aslan' dövizleri açarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Asiltürk, idam cezasının derhal geri getirilmesi gerektiğini belirterek, "İdam cezası Avrupa Birliği uyum yasası ile kaldırılmıştı. İdam cezası mutlaka geri gelmeli. Bununla ilgili onbinlerce imza topladık. Ve bunu yetkililere ilettik. Ve uyarımızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu toplumda herkesin devletin adaletine güvenmeli diyen Asiltürk, "Özgecan ile yaşadığımız bu acı toplum olarak nereye gittiğimiz ve neye dönüştüğümüz sorularını aklımıza getirmeli. Ve bu durum idarecilerimizi derin bir düşünceye ve mevcut duruma bir an önce yüzleşmeye sevk etmelidir." dedi.