Afyonkarahisar Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, sağlıkta şiddete caydırıcı cezalar getirilmesini istedi. Her gün ülkenin değişik yerlerinde sağlık çalışanlarını şiddete maruz kaldığını bildiren Hız, bunun son örneğinin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaşandığını hatırlattı. Konu ile ilgili gerekli yasal başvuruları yaptıklarını anlatan Hız, Sağlık- Sen olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız yaptığı açıklamada 112 acil servis ekibinde görevli sağlık çalışanlarının Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde alkollü 4 kişi tarafından fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldığını belirtti. Hız, “Şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar gelmediği sürece şiddetin önüne geçilemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Samsun'da vahşice katledilen Op.Dr Kamil Furtun’un acısı henüz yüreklerimizdeyken Afyonkarahisar'da yaşanan şiddet olayı sağlık çalışanlarımızı üzmüş moral ve motivasyonlarını bozmuştur. Gece gündüz demeden fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız can güvenliği kaygısı taşımadan hizmet etmek istemektedir.” dedi.

Bunun için gerekli önlemlemlerin bir an önce alınmasının şart olduğunu ifade eden Hız, şiddete uğrayan ve aynı zamanda Sağlık- Sen 112 temsilcisi olan Yasin Tok için gerekli yasal başvuruları yaptıklarını anlattı. Sağlık- Sen olarak olayın takipçisi olacaklarını belirten Hız, bu olayda ve yaşanan tüm şiddet olaylarında sağlık çalışanlarının yanında yer almaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini anlattı.