İzmir'de kanama şikayetiyle gittiği doğum hastanesinde gebe olduğunu öğrenen Fatma Keleş'e, sigortası olmadığı için müdahale edilemediği iddasıyla ilgili İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bir açıklama yaptı.

Fatma Keleş'in sağlık sigortası olmadığı iddiasıyla hastanede 3 aylık bebeğini kaybettiğini ileri sürmesinin ardından İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“9 Şubat 2015 tarihinde Fatma Keleş isimli hasta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Polikliniği'mize başvurmuştur. Ardından tüm hastalarımızdan rutin istenen Hasta Bilgilendirme Formu’nu dolduran ve herhangi bir sosyal güvencesi tespit edilemeyen hastanın gerekli muayeneleri yapılması için hastaneye kabulü yapılmıştır. Daha sonra muayene olmaktan kendi isteğiyle vazgeçen hasta formu iptal ettirmiş ve hastaneden ayrılmıştır.
Kliniğimizde çalışan ve hastayı tedavi altına alan kadın doğum uzmanlarımızdan aldığımız bilgiye göre 12 Şubat 2015 tarihinde saat 09:23’te tekrar kadın hastalıkları ve doğum kliniği acil servisine kanama şikayeti ile başvuran 13 haftalık gebe Fatma Keleş’in “Missed Abortus” ön tanısı ile yatışı yapılmıştır. Serviste tıbbi tedavi ile gebeliğin sonlandırılmasına karar verilmiş ve durum hastaya açıklanmıştır. Ancak hasta servisten izinsiz bir şekilde ayrılarak kendisine müdahale edilmediğini iddia etmiştir.
Daha sonra kadın hastalıkları ve doğum kliniği başhekim yardımcısı hastayla konuşarak durumunu kendisine izah etmiş, hastayı tekrardan yatışa ikna etmiştir. Hasta kliniğe geldiğinde tekrar değerlendirilmiş, bebeğin karnında öldüğü açıklanmış, klinikten neden ayrıldığı sorulduğunda ise canı yanacağı için çok korktuğunu ifade etmiştir. Saat 15:00 itibari ile hastaya gerekli tetkikler yapılmış, ilaç tedavisi başlanmış olup, gebeliğin sonlanması beklenmektedir.
Gebelik 12 haftadan büyük olduğu için kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarınca küretaj yapılmasının riskli olduğu ve ilaç tedavisiyle gebeliğin sonlandırılmasının uygun olduğu belirtilmiş ve bu durum hastaya açıklanmıştır. Hasta hali hazırda 4. Kadın Doğum Kliniği’nde yakinen takip edilmekte ve gerekli izlemler yapılmaktadır.”