Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, 13 Mart 2015 Cuma günü bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakacaklarını bildirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, “Çalışanlarının sorunları dağ gibi yığılmışken sağlık çalışanlarına milletin duası yeter.” sözünü hatırlatan Mutlu, “Sayın Sağlık Bakanı, dua milletin. Onlardan Allah razı olsun. Senin vazifen bize bunu söylemek değil, çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek. Yandaşların şakşakçılığını görüp her şey yolunda zannetme. Onlar çalışanın değil, senin temsilcin. Sağlık çalışanları kan ağlıyor. Çalışanlar artık somut adımlar, hayata geçen uygulamalar görmek istiyor. İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine, tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı istiyor.” dedi.

Toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan bütün kamu çalışanlarının, hakkı olan ek zammı talep ettiğini belirten Mutlu, “Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılarak emeklilikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamak istiyor. Sağlık çalışanlarının yitik hakkı olan yıpranma payı vaatte kalmasın, hayata geçsin istiyor. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermeli, ağır cezalar yürürlüğe girmelidir. Bunların yanısıra sağlık çalışanları, her kuruma bir kreş ve tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemeler acilen hayata geçsin istiyor.” diye konuştu.

Kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülleri olmadığını dile getiren Mutlu, “Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler. İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve, ‘Artık yetti, laf değil icraat istiyoruz.’ sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde, 13 Mart'ta bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. 14 Mart günü de aile hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlılığımızı sürdürüyor, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı merkezlerinde işe gitmiyoruz.” dedi.