Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının 13 Mart'ta iş bırakacağını açıkladı. 13 Mart'ta sağlıkçılar olarak tabutlu eylem yapacaklarını belirten Kahveci, "13 Mart'ta iş bırakarak tabutlarla sağlık bakanlığının önünde olacağız. ve sorunlarımızı bir kez daha dile getireceğiz." dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 13 Mart'ta yapacakları iş bırakma eylemi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılanması için 13 Martta iş bırakıp alanlara çıkacaklarını belirten Kahveci, "Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz, ne de karşılanamaz talepleri dile getiriyoruz. Sadece hakkımızı talep ediyoruz.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının şiddet, bulaşıcı hastalık ve ambulans kazaları gibi nedenlerle hayatını kaybettiğini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci, bu sorunlara çözüm bulunmaması nedeniyle tabutlarla Bakanlık önünde olacakları kaydetti. Sağlık çalışanlarının yıprandığını ifade eden Kahveci, "Şiddet, Bulaşıcı hastalık ve ambulans kazaları gibi nedenlerle hizmet üretirken görev sırasında hayatlarını kaybediyorlar. Biz bu sıkıntıların artık çözülmesini ve sağlık çalışanlarının güvenli ve kendi hayatlarından endişe etmeden bir çalışma hayatı sürdürmesini istiyoruz. Bunun içinde tabutlarla Bakanlık önünde olacağız. Sorunlara dikkat çekeceğiz.” şeklinde konuştu.

İbn-i Sina Hastanesi önünden tabutlarla yürüyerek Bakanlık önüne geleceklerini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "13 Martta 10.30’da İbn-i Sina Hastanesi önünden tabutlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüyeceğiz. Saat 11.00’de Bakanlık önünde tabutlarla birlikte eylemimizi yapacağız. Tüm Sağlık çalışanlarını eylemimize bekliyoruz." dedi.