Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiyeciler doldu taştı. Özellikle çalışan velilerin, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaları için gece mesaisi yapan kırtasiyeciler, velilere sağlıklı ürünlerden almaları tavsiyesinde bulunuyor.

Kurban bayramı nedeniyle bu yıl eğitim öğretime geç başlandı. Tatilin uzaması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren kırtasiyeciler, bugünlerde yoğunluk yaşıyor. Okul ihtiyaçları için öğrenciler velileriyle birlikte kırtasiyecilerin yolunu tuttu. Çalışan veliler ise ihtiyaçlarını mesai saatleri dışında karşıladı. Bu nedenle kırtasiyeler, gece geç saatlere kadar açık kaldı. Kasa önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Yoğunluğun hafta sonuna kadar sürmesini beklediklerini ifade eden NT Kayseri Şubesi Müdürü Fatih Alptekin, sabah 08.00’de başlayan mesainin gece 23.00’a kadar sürdüğünü kaydetti. Özellikle çalışan ailelerin akşam alışverişe geldiğini kaydeden Alptekin, “Bizim gibi kent genelindeki diğer kırtasiyeler de müşterileri mağdur etmemek için geç saatlere kadar açık oluyor.” dedi.

Öğrenci velilerini sağlığa zararlı ürün almamaları konusunda da uyaran Alptekin, “Kırtasiye malzemesi kırtasiyeciden alınır. Veliler, satın aldıkları ürünlerin ‘CE’ belgeli olmasına dikkat etsinler. Ayrıca kanserojen, azo boyar madde, fitalat ve ağır metal içermeyen ürünleri tercih etsinler.” şeklinde uyardı.