Türk Sağlık-Sen Konya Şubesi, Konya Tabipler Odası ve Konya Aile Hekimleri Derneği, Samsun’da Dr Kamil Furtun’un öldürülmesine ortak tepki veren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'sağlıkta şiddet yasasını çıkaramayan ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini koruyamayan' yetkililer kınandı.

Basın toplantısında konuşan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, şu ifadeleri kullandı: “Türk Sağlık-Sen olarak biz Samsun’da görev başında öldürülen Dr Kamil Furtun’un vahşice öldürülmesini protesto etmek ve can güvenliği talebimizi bir kez daha dile getirmek için bugün tüm yurtta iş bıraktık. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz. Biz burada hizmet üretmekten çekinir bir hale geldik. Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.”

Sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra yetkilileri uyardıklarını ifade eden Başkan Olgun, “Hastanelerde çalışma ortamlarını güvenli hale getirilmesini istemiştik. Hastaneleri, ellerinde sopa, bıçak ve silahla basanlara dikkat çekerek felaket geliyor demiştik. Fakat uyarılarımız dikkate alınmadı. Sadece bizim uyarılarımız değil geçmişte yaşananlarda unutulup giderek gereği yapılmadı. Bundan sonra yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konya Tabipler Odası Başkanı Halil Öztürk ve Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Osman İdare, yaptıkları konuşmalarda sağlıkta yaşanan şiddetin bir an önce önlenmesini ve bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın çalışma yapmasının görevi olduğunu ifade etti.

Basın açıklamasına katılan doktorlar ise bir an önce can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.