Bursa'da, cep telefonundan aradıkları vatandaşlara kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcılar 28 bin lira parayla binlerce liralık altını alıp sırra kadem bastı. Osmangazi ilçesinde bir kişi, kendisinin komiser olduğunu söyleyen sahte polise inanınca evdeki binlerce liralık altınları çöpe attı.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden İ.D., kredi kartından bilgisi dışında sadece yarım saat içerisinde 29 ayrı işlemle 15 bin 214 liralık alışveriş yapıldığını bildirdi. Poliste ifade veren İ.D., kredi kartından internet sitelerinden alışveriş yapıldığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne müracaat eden H.D. isimli vatandaş ise, kendisini telefonla arayan kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. İfade veren H.D., "Cep telefonumdan arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Yürütülen bir soruşturma kapsamında para yatırmam gerektiğini söyleyince verilen hesap numarasına 12 bin 400 lira yatırdım. Biraz sonra da dolandırıldığımı anladım." dedi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

'KOMİSERİM' DEDİ BİNLERCE LİRALIK ALTINI ALIP KAÇTI

Öte yandan osmangazi ilçesinde ikamet eden A.D. ve eşi M.D., polise müracaat ederek telefonla arayan ve kendisinin komiser olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldıklarını dile getirdiler. Olayla ilgili ifade veren M.D., "Kendisinin komiser olduğunu söyleyen kişinin yönlendirmesiyle evdeki altınları poşete koşup marketin arkasındaki çöp konteynerına içerisinde 61 küçük altın, 1 kafalı altın (10 küçük bir yerde), 2 yarım altın, 1 Cumhuriyet altını, 2 dördü bir yerde, 3 adet geniş bilezik, 1 adet kelepçe, 1 adet ince kelepçe, 1 adet zincir set takımı, 3 adet yüzük, 2 adet küpe,1 adet köstek kalın, 1 adet köstek ince ve 330 lira para olan poşeti bıraktım. Sonrasında dolandırıldığımı anladım." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.