İzmir’in Buca ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan iki şahıs, bir evi basıp aradıkları esrarı bulamayınca oradaki üç kişiyi gasp etti. Polis ekiplerince yakalanan zanlı ile evde uyuşturucu madde bulunduran üç kişi tutuklandı.

22 Eylül 2015 Salı günü saat 03.00 sıralarında, özel bir hastanenin çevresinde devamlı dolaşan bir araba ihbarı alan polis ekipleri çalışma başlattı. Bu sırada ekip otosunu farkederek korkup taksiye binmek isteyen İ.E. isimli şahıs durdurularak üstü arandı. Üzerinde bir tabanca, buna ait şarjör, 7 adet mermi ile bir polis telsizi ele geçirildi.

Aynı gece saat 04.00 sıralarında, silahlı şahsın yakalandığı adrese yakın bir adreste, gasp edilerek evin kapısının üstlerine kilitlendiğini bildiren M.K., S.D. ve M.K. isimli şahıslar durumu polise bildirdi. Polisler eve gittiğinde. kilitli kapı açılarak şahıslarla yapılan görüşmede Diyarbakır’dan yeni geldiklerini, saat 03.00 civarında kapıya gelen bir şahsın, "Aç, aç!" diye bağırması üzerine açtıklarını, elinde bir tabanca ve bir telsiz bulunan şahsın içeriye girdiğini, "Yat, yat!" diyerek kendilerini yere yatırdığını söylediler. İçeriye giren ikinci şahsın ise kendilerini, "Mal nerede?" diyerek tehdit ettiğini belirttiler. Eve gelenlerin, ceplerindeki paraları ve masa üzerindeki iki araba anahtarını aldığını, evin her tarafını aradıklarını ve kapıyı üzerlerine kilitlediklerini anlattılar.

Polis ekiplerinin evde yaptığı çalışma sırasında çevreden geçen bir kişinin, evdeki şahıslardan birinin yan apartmanın balkonuna bir şeyler attığını gördüğünü söylemesi üzerine aynı kattaki yan balkonda yapılan aramada, 5 kilo 780 gr. esrar maddesi ele geçirildi. M.K., S.D. ve M.S. isimli şahıslar, Buca Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Evlerine gidip kendilerini gasp ettiklerini söyledikleri zanlılardan biri olan İ.E.'yi teşhis ettiler.

Haklarında, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal veya ticareti suçundan kanuni işlem başlatılan M.K., S.D. ve M.K. ile yağma suçundan işlem başlatılan İ.E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Polis ekipleri, evi bastığı ileri sürülen ikinci şahsı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.