Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Bursa polisi tarafından düzenlenen operasyonda, çeşitli senaryolarla kandırdıkları vatandaşların altın ve paralarını ‘şifre 246’ diyerek aldıkları belirlenen 1’i kadın 3 kişi yakalandı. Zanlıların, 14 ilde 1,5 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi.

Bursa’da ikamet eden Asuman P.’yi arayan kimliği belirsiz kişi, polis olduğunu, yürütülen soruşturma kapsamında para vermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan Asuman P., evine gelen gence 25 bin 500 lirayı teslim etti. Bursa Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden Ayşe Ö. (43) isimli kadın da kendisini arayan sahte polislerin yönlendirmesiyle 20 bin liralık altını eve gelen kişiye teslim ettiğini kaydetti.

Olay üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, evden altın aldıktan sonra zanlının bindiği aracın plakasını belirledi. Otomobilin yakalanmasıyla birlikte Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık çetesiyle irtibatlı oldukları tespit edilen ve evden altın ve paralı alan Musa Y. (26) ile kandırılan insanların parayı yatırdığı 9 ayrı bankadaki hesap numaralarını açtığı belirlenen Gülten Y. (32) ve çetenin Bursa’daki elebaşısı olduğu iddia edilen Yüksel Ş. (45) yakalandı.

KOD ADI 246

Yapılan incelemede üç kişinin, Bursa’nın da aralarında bulunduğu 14 ilden yaklaşık 1.5 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. Telefonla aradıkları vatandaşlara, ‘Eve gelecek olan görevli polis şifreyi söyleyecek, şifremiz 246’ dedikleri ortaya çıktı. Eve gelerek altın ve paraları teslim alan sahte polisin ise ‘kod adı 246’ diyerek para ve altınları aldığı belirlendi.

Şifreli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öne sürülen Yüksel Ş., Musa Y. ve Gülten Y.’in aldıkları paraları Şanlıurfa’daki banka hesaplarına yatırdıkları öğrenildi. Polisin, çetenin Şanlıurfa bağlantısıyla ilgili çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan üç zanlı, ‘Telefon dolandırıcılığı’ suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılar, emniyet müdürlüğü çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.