İstanbul 'da etkisini gösteren kar yağışından sonra gözler Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya çevrildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, önce İstanbul'da okulların tatil edilmeyeceğini Twitter hesabından attığı mesajla duyurdu. Kar yağışının durduğunu ve yolların açık olduğunu belirten Mutlu, eğitime bir engel görülmediği için okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı. Ancak ilerleyen saatlerde İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamayla okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

'SAHTE VALİ' İSE ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Öte yandan resmi olarak tatil açıklamasının yapılmadığı akşamın ilk saatlerinde, Twitter'da Vali Mutlu'yu taklit eden bir trol hesap tarafından paylaşılan tweet ise adeta ortalığı karıştırdı.

Mutlu'nun hesabıymış gibi kendine isimlendirme yapan ve fotoğraf ekleyen kişinin "Yarın okullar tatil çocuklar, rahatlayabilirsiniz. #VALIOKULLARITATILET" mesajıyla pek çok insan okulların tatil olduğunu zannederek sevindi.

Hatta bazı televizyonlar da bu tweet'e inanıp son dakika haberi ile tatil olduğunu duyurdu. Bu durum dört gözle tatil haberi bekleyen öğrencilerin ve trafik çilesini düşünen İstanbulluların kafasını karıştırdı. Ancak gerçek sonradan anlaşıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu adına sahte hesap açıp, tatil mesajı gönderen profilin kısa sürede yüzlerce kişi takipçi kazanması da dikkatlerden kaçmadı. Bu profilden atılan tatil tweet'i ise bin küsür kez paylaşıldı...