Sakarya Nehri'nde kayığın alabora olması sonucu kaybolan Süleyman Abuçka'yı (42) arama çalışmaları 104. güne girdi.

Sakarya'nın Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi'nde Süleyman Abuçka (42) ve amca oğlu Şaban Abuçka, 3 Ocak'ta Sakarya Nehri'nde kayıkla ördek avına çıkmış, kayığın alabora olması sonucu suya düşen iki avcıdan Şaban Abuçka, yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken Süleyman Abuçka kaybolmuştu.

Arama çalışmaları çerçevesinde Sakarya Nehri üzerindeki Gökçekaya Barajı 1 hafta süreyle kapatıldı. Dalgıçları ile sonar ve su altı kamerasıyla aramalar yapıldı. Nehrin kıyıları ve iç adacıklarındaki ağaçlar, pislikler temizlendi. Dubalı kum çekme makinası kullanılırken, yüzeysel olarak kanca ve çapalarla arama işlemleri yapıldı.

Sakarya Valiliği AFAD ekipleri tarafından koordine edilen arama kurtarma çalışmalarına değişik il ve bölgelerden 7 kamu kurum ve kuruluşuyla, 4 ayrı sivil toplum kuruluşu katıldı. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) 5’i balık adam olmak üzere 8-10 personel, 3 kurtarma aracı, 2-3 bot ile 65 gün, Ankara Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) 12 personel, 2 araç ve 1 bot ile 9 gün, İstanbul Jandarma Arama Kurtarma ekibi 6 personel, 1 araç ve 1 bot ile 11 gün, Adana Afet ve Acil Durum Su Altı Arama Kurtarma ekibi 5 personel, 1 araç ile 3 gün, Sivas Afet ve Acil Durum Su Altı Arama Kurtarma ekibi 2 personel, 1 araç ile 3 gün, İstanbul Afet ve Acil Durum Su Altı Arama Kurtarma ekibi 3 personel, 1 araç ile 3 gün, Hendek Arama Kurtarma ekibi 9 personel, 1 araç ve 1 bot ile 7 gün, Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği 5 personel, 1 araç ile 6 gün, Sakarya Bölgesel Dağcılar Topluluğu 2 personel, 1 araç ve 1 arazi motoru ile 4 gün, İstanbul 911 Arama Kurtarma ekibi 4 gün, 4 personel olmak üzere çalışmalara katıldı.