Samanyolu Eğitim Kurumları’nın 2015-2016 eğitim öğretim yılı için gerçekleştirdiği giriş sınavına yoğun katılım oldu. 'Samanyolu Giriş Sınavı'nda 12 bin öğrenci ter döktü.

Samanyolu Eğitim Kurumları’nın İlkokul 4, Ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıf ve liseler için 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği yaklaşık 1500 öğrencinin alınacağı giriş sınavına 12 bin başvuru yapıldı. 2 seans halinde yapılan Samanyolu giriş sınavı ile öğrencilerin yeni öğretim yılına dair eğitimlerinin planlanacağını belirten yetkililer, "4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm sınıfların katıldığı bu sınavda, başarı durumlarına göre birtakım hediye ve burslar ile ödüllendirme yapılacaktır. Yaptığımız sınavla, öğrencilerimiz başarmanın mutluluğunu yaşamanın yanı sıra başarı durumlarını test imkânı buldular. 17 ayrı sınav merkezinde yaptığımız giriş sınavına katılan öğrencilerin başarı durumları değerlendirilecek. Sınav sonrası öğrencilere verilecek ayrıntılı sınav sonuç karnesi ile sınavın genel bir değerlendirmesi yapılmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Samanyolu Eğitim Kurumları öğrencilere geniş imkânlar sunmakta. Zenginleştirilmiş eğitim çalışmaları uygulanarak görsel algı, düşünme becerileri, üretkenlik, anlayarak hızlı okuma, yetenek geliştirme, ders içi zenginleştirme ve zaman yönetimi içermektedir. Bununla öğrencilere problem çözme, kritik, bilimsel ve üretici düşünme kazandırma amaçlanmaktadır. Çağımızın vazgeçilmezi olan İngilizce eğitimi, Samanyolu okullarının temel amaçlarından birini oluşturmakta. Dil eğitiminde elektronik ortamda ders sunumları, kur sistemi, mektup arkadaşlığı, İngilizce konuşma kulüpleri ile modern eğitimin tüm imkânları sunulmakta. Ayrıca Young Learners, KET, PET sınavlarına öğrencilerini hazırlayarak lise eğitimlerine temel hazırlamakta.

VELİLER SAMANYOLU TECRÜBESİNE GÜVENİYOR

Samanyolu Eğitim Kurumları'nda yaklaşık 1500 öğrencinin alınacağı sınava 12 bin başvuru yapıldı. Katılımın yüksek olduğu sınavda öğrenciler Samanyolu'na girebilmek için ter döktü. Başvuruların bitmesinin ardından dün sınavlar başladı. 16 Mart Pazartesi günü sonuçlar 'www.samanyolu.k12.tr' adresinden öğrenilebilecek. Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesindeki 17 okulda yapılan sınavlarda, öğrencilerin heyecanı kadar velilerin de en az onlar kadar heyecanlı olduğu da gözlemlendi. Ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında önemli başarılar elde eden Samanyolu Eğitim Kurumları açıldığı ilk yıldan itibaren proje tabanlı eğitim çalışmaları ile bilimsel çalışmalar yapmaya ve bilim adamı yetiştiriyor.

Yoğun ilgi karşısında mutlu olduklarını belirten Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, "32 yıldır geçmişi ile geleceğe güvenle ilerleyen Samanyolu öğrencilere geniş imkânlar sunuyor. Spordan sanata, kültürel ve sosyal etkinliklere ve İngilizce eğitimine kadar kaliteli bir eğitim hedefleniyor. Bu kapsamda düzenlenen 'Cumartesi Okulu' ile öğrenciler eğitim öğretimin yanında sosyal aktivitelerden bir gün içerisinde bir bütün olarak faydalanabiliyor." dedi.