Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Sami Hoştan, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye emekli General Veli Küçük ve Sevgi Erenerol gibi isimler katılırken, İbrahim Tatlıses, Sedat Şahin ve Ayhan Çarkın gibi isimler çelenk gönderdi.

Susurluk ve Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Hoştan için bugün Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Ergenekon davası sanıklarından Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Emin Gürses’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ailesi, yakınları ve sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği cenazeye İbrahim Tatlıses, Sedat Şahin, Ayhan Çarkın ve Nuri Ergin’in aralarında bulunduğu birçok isim çelenk gönderdi. Hoştan’ın annesi Makbule Hoştan ile eşi Nuriye Hoştan taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine gelen Veli Küçük, “Üzgünüz. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizi kaybettik. Söylenecek bir şey yok. 35-40 senedir tanıdığım bir arkadaşımdı. Biz cezaevinde de beraberdik. Aynı koğuşta kalıyorduk. Allah rahmet eylesin.” dedi. Ergenekon davası sanıklarından Emin Gürses ise Hoştan ile hapishanede birlikte kaldıklarını söyledi. Gürses, “Hapiste zaten hastalığı nüksetmişti. Göndermediler hastaneye. İlerledikten sonra tahliye oldu. Sonra çoğu zamanını da hastanede geçirdi. Geç kalınmıştı maalesef Muzaffer Tekin’de olduğu gibi. Muzaffer Tekin de hastalanınca çıkarmadılar, sonra oradaki profesör arkadaş ‘geç kaldınız’ dedi. Sami abiyi çok severdik. Hapiste bize yardımcı oldu. Büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin. En son hastanede görüşmüştük.” diye konuştu. Yine Ergenekon davasında yargılanan Sevgi Erenerol da, “İyi bir insandı. Vatanına ve milletine aşık bir insandı, Allah toprağını bol etsin.” ifadelerini kullandı.

Namazın ardından Hoştan’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.