Samsun’da bazı sandıklarda ölen kişiler adına oy kullanıldığı iddiası üzerine CHP’liler sandık başkanlarına tutanak tutturup seçim kuruluna itiraz etmeye hazırlanıyor.

Olay, İlkadım ilçesi 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndaki 1260 nolu sandıkta meydana geldi. Mualla Germi ile Necla Erkan adlı kişilerin yakın tarihte vefat ettiklerini tespit eden CHP’li sandık müşahitleri, kullanılan oylara itiraz etti. Bunun üzerine 1260 nolu sandık başkanı, öldükleri tespit edilen iki kişi ve başka adreslerde kaydı olup hane sahiplerinin tanımadığı ancak oy kullanan kişiler için tutanak tuttu.

'ÖLÜLER MEZARLARINDAN ÇIKIP OY KULLANMIŞ, TEKRAR MEZARINA GERİ DÖNMÜŞ!'

Yaşanan olayın takipçisi olacaklarını söyleyen CHP’li sandık müşahidi bayanlar, "Mualla Germi ismindeki bayan yeni vefat etmiş. Mezarından kalkıp gelmiş, oyunu kullanmış, tekrar mezarına geri dönmüş, yatmış. Benim vatandaşım ölüyken bile vatandaşlık görevini yapıyor. İşte belgesi ispatı ve sadece bir tanesi bu. Öldükleri halde gelip 2 kişi oyunu kullanmış. Biz bunları Yüksek Seçim Kurumu’na şikâyet edeceğiz. Bunları aynı apartmanda oturan yakın komşularının ihbar etmesiyle tespit ettik." dedi.

Evlerinde yaşamadığı halde seçmen kâğıdı gelen bir kadının gelip oyunu kullandığını tespit ettiklerini kaydeden Hamiye Karayel, "Biz evimizde 4 kişiyiz. Havva diye bir bayan bizim apartmandan gösterilerek burada oy kullanmış. Bu kişinin bizim apartmanımızda olmadığını söyledim ve zabıtını da tutturdum, aldım ve partime götüreceğim. Havva hanım gelip burada oyunu kullanmış, bizim apartmanda ve dairemizde görünüyor. Böyle birisi asla yok, birkaç kişiyiz biz burada, demek ki daha başka yerlerde de yapıldı. Bütün hanımlar ayaklanmış ve tespitini yapıp zabıtını partisine götürecek. Bir de iki bayanın oturduğu eve iki erkek yazmışlar, onlar da gelip oylarını kullanmışlar. Yani bir sandıkta 6 kişi haksız yere oy kullanmış." şeklinde konuştu.