Samsun'un Atakum ilçesinde, 8 aylık hamile olduğu bebeği karnında ölen 25 yaşındaki Duygu Örnek Gürcan, beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümü Samsun'da büyük üzüntü ile karşılanırken ailesi kızının organlarını bağışladı.

Samsun'da özel bir hastanede çalışan 25 yaşındaki Duygu Örnek Gürcan, geçen yıl 31 yaşındaki Kürşat Gürcan ile evlenip hamile kaldı. Bebeğini dünyaya getirmenin heyecanı içinde olan genç kadın, bu mutluluğunu sosyal medyada "Varoluşunun ilk görüntüsü... İlk kalp atışın. Beni böylesine heyecanlandıran küçük şeyy. İyi ki girdin hayatıma. Pişmanlık duymayacağım tek şey... Büyük heyecanım, en güzel bekleyişim" sözleriyle dile getirdi.

Ancak genç kadın, önceki gün karın ağrısı şikayetiyle gittiği çalıştığı hastanede muayene oldu. Yapılan kontrollerde bebeğin kalp atışının olmadığı, öldüğü anlaşılınca ameliyatla bebek alındı. Beyin kanaması geçiren genç kadının tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Duygu Örnek Gürcan'ın ailesi kızının organlarını bağışladı. Ardından genç kadının karaciğeri, böbreği ve 2 korneası İstanbul, Erzurum ve Samsun'da organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. Organlar, ambulans uçak ve helikopterle hastalara nakledilmek üzere İstanbul ve Erzurum'a ulaştırıldı. Böylece genç yaşta yaşamını yitiren Duygu Örnek Gürcan'ın organları 5 kişiye hayat oldu.

Duygu Örnek Gürcan, Samsun Atakum'da gözyaşları arasında toprağa verildi.