Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da verilen Diyanet iftarının maliyeti konusundaki iddiaların iftira olduğunu ifade etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan kamuoyunda çok konuşulan protokol masasının nasıl hazırlandığına dair bir video paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyanet İşleri Başkanı ve din adamlarına verilen iftar yemeği ve kullanılan devasa yemek masası gündem olmaya devam ediyor. Erdoğan’ın açıklamasından sonra Saray ‘o’ masanın hazırlanış görüntüsünü paylaştı. Kamuoyunda yapılan lüks ve israf eleştirilerinden sonra Diyanet iftarında protokol masanın devasa büyüklükte olması sosyal medyada farklı eleştirilere neden olmuştu.

Dün muhtarlara verilen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız." demişti.

Erdoğan’ın Saray’daki masaya dair eleştirilere yönelik tepkisinin üzerinden birkaç saat geçmesine karşın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan o masaya dair görüntü paylaşıldı. Youtube’a konulan ve Twitter’den duyurulan 3 dakikalık görüntüde söz konusu devasa masanın nasıl hazırlandığı hızlandırılmış olarak görülüyor.

‘O ÇİÇEKLER ANİDEN DEVASA MASANIN ORTASINDA’

Sosyal medyada tartışılan bir diğer konu ise devasa masanın ortasında duran çiçekler oldu. Saray tarafından paylaşılan görüntülerde masanın nasıl hazırlandığı net olarak görülürken son saniyelerde masaya getirilen çiçeklerin aniden masanın ortasında olması dikkatlerden kaçmadı.