İstanbul'da faaliyet gösteren 11 sivil toplum kuruluşundan oluşan Genç İnsiyatif Platformu ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği "Oyuncağımı paylaşıyorum" kampanyası kapsamında, 7 bin Suriyeli çocuğa oyuncak dağıtıldı.

Platform sözcücü Yusuf Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de misafir edilen Suriyeli çocuklar için "ensar" bilinciyle farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Kahramanmaraş'a geldiklerini söyledi.

Sert, ilk etapta yerel manada başlattıkları çalışmanın daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun desteğiyle büyüdüğünü ifade etti.

AK Parti İstanbul Başkan Yardımcısı Leman Aksay ise bu tür kampanyaya destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Devletin Suriyeli misafirler için çok güzel imkanlar sunduğunu, teşkilat olarak kendilerinin de sivil toplum hareketine destek olmaya karar verdiklerini ifade eden Aksay, çalışma kapsamında yaklaşık 50 bin oyuncak topladıklarını anlattı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan da kentteki resmi ve sivil toplum kuruluşlarının Suriyelilere göçmen ve mülteci muamelesinde bulunmadığını onları Anadolu insanının misafirleri olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından çadır kentten sorumlu Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman'ın eşliğinde çadır kentte bulunan 10 yaş altı yaklaşık 7 bin çocuğa oyuncak dağıtıldı.