Ali İsmail Korkmaz davasında savcı, polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın mütalaası doğrultusunda cezalandırılmadığı gerekçesiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay’a itiraz etti. Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, itirazı memnuniyetle karşıladıklarını ve sanığın, savcının mütalaası doğrultusunda cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrecisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz davası geçtiğimiz Çarşamba günü sonuçlanmıştı. Dava sürerken Saldoğan hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla cezalandırılmasını isteyen savcı Mehmet Kalkan, karardan 2 gün sonra verilen cezaya itiraz etti. Savcı Kalkan, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu itiraz dilekçesinde "26/11/2014 tarihinde verdiğimiz esas hakkındaki mütalaamıza; kısmen uygun kısmen aykırı olarak verilmiş bulunduğundan temyiz etmek istiyoruz. Gerekçeli kararın tarafımıza tebliğinden sonra gerekçeli temyiz dilekçemizi ibraz edeceğiz." ifadeleri yer aldı. İtiraz, bugün UYAP’ta yer aldı. Dava dosyasına giren temyiz dilekçesini Yargıtay Başsavcılığı değerlendirecek.

Mahkeme kararına kendilerinin de itiraz ettiğini belirten Ali İsmail Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu. Savcının itirazının doğal bir süreç olduğunu ifade eden Korkmaz, "Olması gereken bir şeydi. Çünkü karar savcının mütalaasına aykırı çıktı." dedi. Bunun kendilerini memnun ettiğini dile getiren Korkmaz, "Biz de sanıkların, savcısının mütalaası doğrultusunda cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

MAHKEMENİN SANIKLARLA İLGİLİ KARARI

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen davada mahkeme, davanın bir numaralı sanığı polis Memuru Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, diğer polis alçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verdi. 'Adam yaralama' suçlamasıyla yargılanan diğer tutuklu sanıklardan fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever de 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ebubekir Harlar'ın 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Tutuksuz yargılanan polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar'ın ise beraatine hükmedildi.