Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, vatandaşların ve şehit ailelerinin ‘barış süreci’ diye seçimler öncesinde uyutulduğunu, kandırıldığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Savunma ve Havacılık dergisine yaptığı konuşmada 'PKK meşru görülmeye başlandı' açıklamasını değerlendiren Kumartaşlı, buna aynen katıldığını belirtti. PKK’nın tarihinde hiç olmadığı kadar lojistik açıdan, siyasi açıdan güçlendiğini belirten Kumartaşlı, Türkiye’nin bölünmenin eşiğine geldiğini kaydetti. Kumartaşlı, "Ülkemiz kaynayan bir kazan konumuna getirildi. ‘Fokur fokur’ kaynıyor. Biz olayı, durumu büyük bir kaygı ile izliyor ve üzülüyoruz. Güneydoğu’da bugüne kadar terörle mücadelede hiç verilmemiş tavizlerin bugün verildiğini biz gördük. Benim Güneydoğu'da çok sevdiğim korucu, arkadaşım ve dostum var; bu işten canı yanmış şehit aileleri var. Görüşüyoruz ve hepsinin söylediği şu: ‘Terör örgütü hiçbir zaman bu kadar kuvvetlenmedi’,’ Bu kadar taviz hiç verilmemişti’, ‘Bunun önünün alınması çok zor’. Ben söylemiyorum bunu orada yaşayan insanlar söylüyor bunu." şeklinde konuştu.

"Hani silahlar inecekti?" diyen Kumartaşlı, PKK’nın artık havanla, topla, ağır makineliyle, artık belirli aralıklarla saldırmaya başladığını anlattı. Kumartaşlı, "PKK saldırılarına da başladı. Bu saldırıların sonunda bir şey olursa ucu yine bize dokunacak. Bu derneğin ya gaziler kısmına ya şehitler kısmına yine biz resim asacağız. Herkes silkelensin, aklını başına devşirsin ve durumlarını, hallerini konuşmalarını bu doğrultuda yapsın." diye konuştu.

Güneydoğu ve Doğu'nun adeta gözden çıkarıldığını ve kontrolünün tamamen azaldığını ifade eden Kumartaşlı, BDP ve HDP’nin seçim öncesinde siyasi seçimlerle ortalığı yumuşatmaya çalışsa da içlerinde Türkiye’ye karşı ciddi bir kin ve nefret olduğunu dile getirdi. Kumartaşlı, temel amacın Türkiye'nin bölünmesi, Güneydoğu’da bir Kürdistan devletinin kurulması olduğuna dikkat çekerek, başkanlık sistemine geçilmesinin bu süreci hızlandıracağını anlattı. Kumartaşlı, şehit ve gazi ailelerinin her zaman ölüm gösterilip sıtmaya razı edildiğini, her seferinde bir takım vaatlerle susturulduğunu ileri sürdü.